En guide till naturliga solskyddsprodukter

Sola säkert i sommar!

Med sommaren runt hörnet är det dags att rusta upp ditt solskydd. Men vad är egentligen skillnaden mellan naturliga och vanliga solskyddsprodukter? Vi tar en närmare titt och utforskar varför de naturliga alternativen, såsom Suntribe och Beachkind, inte bara är bra för dig utan också för miljön.

Först lite generella tips hur man skyddar sig:

I Första hand så rekommenderar vi att man planerar sin solexponering när solen är som starkast. 

  • Undvik solen under dess starkaste tid: Solen är starkast mellan kl. 10 och 16, så försök att undvika att vara ute under denna tid om möjligt. Om du är ute under dessa timmar, se till att ta regelbundna pauser i skuggan och använda solskyddande kläder och solskyddsmedel.
  • Om möjligt, försök att söka skugga under soliga dagar för att minska din exponering för solens strålar.
  • Drick mycket vatten: Solen kan göra att du blir uttorkad, så se till att dricka tillräckligt med vatten.
  • Kläder som skydd: Använd solskyddande kläder, som långärmade skjortor, långbyxor och hattar, för att skydda din hud mot direkt solljus. Mörka färger och tätare tyger ger bättre skydd.

Naturliga vs. kemiska solskydd: vad är skillnaden?

Kemiska solskyddsprodukter förändrar solens strålar kemiskt för att göra dem mindre skadliga för huden. Men forskning visar att dessa kemikalier kan vara svårnedbrytbara och bidra till föroreningar i miljön. Naturliga solskydd har ett partikelfilter som reflekterar bort de skadliga strålarna utan att påverka miljön negativt. Produkter som Suntribe och Beachkind använder sig av naturliga mineraler som zinkoxid för att ge ett effektivt skydd utan negativa miljöeffekter.

Miljövänliga val för hållbara vanor

Att välja naturliga solskyddsprodukter är inte bara bra för din egen hälsa utan också för miljön. Genom att undvika onödiga kemikalier minskar du risken för föroreningar i våra vattendrag och skyddar vattenlevande organismer som korallrev. Suntribe och Beachkind erbjuder "coral safe" alternativ som inte skadar korallrev och minskar den årliga mängden solkräm som släpps ut i naturen.

Välj rätt solskyddsfaktor och användningsråd

En vanlig missuppfattning är att högre solskyddsfaktor ger bättre skydd. Men det viktigaste är att använda rätt mängd solskydd och applicera det regelbundet. Produkter från Suntribe och Beachkind erbjuder effektivt skydd utan att lämna en klibbig känsla på huden. Applicera solskyddet jämnt över huden och se till att använda tillräckligt med produkt för att säkerställa ett ordentligt skydd. Glöm inte heller att återapplicera efter bad för att bibehålla skyddet.

Upptäck naturliga solprodukter från Suntribe och Beachkind

Suntribe och Beachkind erbjuder ett brett utbud av naturliga solskyddsprodukter som är skonsamma mot både din hud och miljön. Med deras miljövänliga och effektiva solskydd kan du njuta av sommaren med gott samvete. Utforska deras sortiment idag och skydda dig mot solens skadliga strålar på ett hållbart sätt!

Sola smart, lev naturligt: Våra tips för en säker och hållbar sommar

Soliga hälsningar från familjen Pettersson :)


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Otillgänglig

Utsåld