Guide till Organics by Saras ansiktsvårdande produkter

Det kan vara svårt att veta vilken hudtyp man har när man ska välja hudvårdsprodukter. Eftersom huden också förändras med tiden och påverkarkas av en rad olika faktorer kan det vara ännu svårare.

Organics by Saras produkter är multiprodukter, dvs en produkt kan fungera för flera huduttryck och beroende på hur man kombinerar produkterna kan du optimera din hudvårdsrutin.

Guide till Organics by Saras ansiktsvårdande produkter

Ekologisk hudvård för torr hud

En torr hud är fuktfattig som känns stram och torr. Därför är det viktigt att tillföra fukt i hudvårdsrutinen (vilket du gör med ansiktsvatten). En torr hud kan ibland klia och svida och bli röd.

 

Produktguide för torr hud:

 

Tips för en yttorr hud:

En yttorr hud kan du ha oavsett hudtyp och innebär att det yttersta hudlagret är fuktfattigt. Du kanske upplever att huden känns torr fast du egentligen har en fet, blandad eller normal hud.

  • Ofta i kombination med en blandhy. Använd produkter anpassade för den hudtypen.
  • Du kan med fördel använda en skonsam peeling ca 2 gånger per månad för att få bort det torra lagret. Följ upp noga med återfuktande produkter som du masserar in i huden, gärna i flera lager.
  • Använd en produkt på de yttorra områdena som lättare sjunker in i huden – tex Oil Serum Antioxidant. 
  • Tänk på att varva fukt och fett. Först fukt sedan fett (tex Divine protection), sedan fukt igen och sist fett. I det sista lagret kan du lägga en fetare produkt innan natten just på de yttorra partierna. 

Ekologisk hudvård för en blandad hud

En hud som har två hudtyper; ofta torr på bakre kinderna där du inte har så bra talgproduktion och fetare i partier där du har en bra talgproduktion dvs i den klassiska T-zonen (panna, näsa, haka och ut på kinder). Fukt är mycket viktigt för att balansera huden så använd en rengöring som inte torkar ut huden. Du kan med stor fördel använda en olja och behöver inte vara rädd för att varken rengöra eller smörja din hud med olja  – men välj rätt olja! En tunn som absorberas snabbt och inte riskerar att täppa till. Du kan använda produkter för en blandhy och sedan, om du behöver, komplettera med något fetare i de torra partierna. T ex Facial oil sensitive skin.

Produktguide för blandad hud:

Ekologisk hudvård för mogen hud

En hud som är mogen, äldre (40-50+) & i behov av mer omvårdnad. Tänk på att fukten är viktig för att förhindra torrheten i huden – detta hjälper även till att bibehålla en elasticitet samt motverka torrhetsrynkor. Kapsla in fukten med en ansiktsolja som ligger kvar på huden en stund för extra skydd. Om du uppleverar hormonella problem i käkpartiet – använd istället produkter för en blandad hud där och kombinera gärna med ett antiseptiskt ansiktsvatten på dessa plitor. Du kan med fördel blanda en “surkskölj” som du baddar finnarna med. En surskölj skapar du med 1/10 äppelcidervinäger (ÄCV) och resten vatten. Alternativt att du häller i lite ÄCV direkt i vårt tea tree vatten för en färdig & lättanvänd produkt.

Produktguide för mogen hud:

Ekologisk hudvård för känslig hud

En känslig hud är generellt en torr och lättirriterad hud som saknar fukt och kan blir röd. Kanske finns en bakgrund av eksem (atopiskt eksem, perioral dermatit) eller rosacea. Denna huden kan lätt reagera på produkter och därför vill vi använda så milda och skonsamma produkter som möjligt. Vi tvättar huden med olja och applicerar fukt och fett för att skapa den barriär som huden inte riktigt fixar själv. Det kan vara smart att använda en doftfri hudvård som start om man inte vet HUR pass känslig huden är. Vi rekommenderar då doftfria produkter, men det finns såklart kunder med tex rosacea och eksem som klarar doft och som har en nytta av den terapeutiska effekten som eteriska oljor ger – så man får helt enkelt känna av hur pass mycket huden tål och klarar av. Vår sensitive skin-serie är oparfymerad, dvs utan eteriska oljor, för att alla med känslig hud ska klara av dessa. Om du är mycket känslig så kan du byta ut rengöringssvampen (som du använder med Cleansing oil sensitive skin) mot bomullsrondeller för ännu skonsammare rengöring och även titta på om du klarar av flower water lavender (som innehåller pyttedos av eterisk olja, naturligt från tillverkningen, så inget vi tillsätter. Du kan testa ta bort ansiktsvattnet och se skillnaden, men fukt är superviktigt så använd då istället ljummet eller kallt kranvatten som ansiktsvatten.

Produktguide för känslig hud:

Ekologisk hudvård för normal hud

Många som har torr hud använder våra produkter för normal hud eftersom att de flesta i Sverige är lite torra, men då vår serie är skonsam och mycket vårdande blir våra produkter för en normal hudtyp tillräckliga för att täcka behovet.

Produktguide för normal hud:


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Otillgänglig

Utsåld