OCM - Att tvätta ansiktet med olja

OCM - Att tvätta ansiktet med olja

Organics by Sara baserar sin ansiktsvård på OCM - Att tvätta ansiktet med olja

100% Ekologisk hudvård från Sverige.

 

Nedan kommer vi att berätta mer om OCM och vilka fördelar det kan innebära för dig och hur du gör det.

 

OCM - Oljerengöring

OCM är förkortning för Oil Cleansing Method och innebär att man rengör ansiktet med vegetabiliska oljor vilket är en mer skonsam rengöring av huden än många andra rengöringsprodukter som innehåller tensider (löddrande ämnen). Tensider förstör hudens skyddande fettsyramantel vilket gör huden mer känslig.

OCM är baserad på principen “lika löser lika” dvs fett löser fett. Oljan löser upp smink och smuts samtidigt som den ger huden en skyddande hinna.

 

Olja för OCM

Olika oljor har olika effekt på huden och ju fetare oljor desto mer rengörande effekt. En fetare hudtyp  behöver en rengöringsolja med mer fett och en torrare hudtyp behöver en med mindre fett.

 OCM - Att tvätta ansiktet med olja

Tvätta bort oljan med en svamp

Du kan inte tvätta bort oljan med vatten eftersom den inte är vattenlöslig därför används en rengöringssvamp. Den är skonsam mot din hud och ger en mild peeling samtidigt som den tar bort överflödig olja. Huden känns ren och fräsch efteråt. Om du har en väldigt känslig hud kan du också använda en bomullsrondell eller handduk. Rengör alltid svampen/duken efter du använt den, så är den alltid ren när du ska ha den igen.

 

Fördelar med OCM - att tvätta ansiktet med olja

  • Det är ett snabbt och smidigt sätt att rengöra ansiktet.
  • Tar effektivt bort smink, även vattenfast mascara.
  • Ekonomiskt fördelaktigt eftersom olja är mer dryg än vattenbaserade produkter.
  • Skonsam mot huden och passar alla hudtyper, särskilt känslig hud.
  • Löser/underlättar många hudproblem eftersom den skyddande fettsyramanteln på huden får vara kvar och huden får möjlighet att läka (fet hy, torr hy, blandhy, eksem, rosacea etc).
  • Många upplever mer lyster och elasticitet i huden.
 

Organics by Sara`s rengöringsoljor

Cleansing oil Tea Tree är en rengöringsolja som innehåller olivolja, sesamolja och tistelolja, dvs en blandning av både feta och torra oljor och passar alla hudtyper. Innehåller även ekologiska eteriska oljor av Tea tree (som verkar renande) samt geranium (talgbalanserande).

 

Cleansing oil Sensitive Skin har samma bas som ovan men utan eteriska oljor, dvs oparfymerad. Den passar de allra känsligaste hudtyperna samt även barn.

 

OCM - Att tvätta ansiktet med olja

 

Frågor och svar om OCM

 

Kan jag använda OCM varje dag? Både morgon och kväll?

Ja absolut, det går jättebra att tvätta huden med OCM varje dag, det rekommenderar vi att man gör. Däremot endast rengöring på kvällen, på morgonen räcker det med återfuktning och ansiktsolja

 

Blir jag fet  i hyn av att tvätta ansiktet med olja?

Om du är ovan vid att använda olja som rengöring kan du uppleva att det känns mer kladdigt än med andra rengöringar. Du använder en relativt liten mängd olja som du masserar in i ansiktet när du rengör. Oljan ska inte gå in i huden utan lösa upp smuts och produkter och sedan tvättas bort. Efteråt känns huden inte alls fet utan ren och fräsch. Om du skulle känna dig fet i huden efteråt, tvätta en gång extra med rengöringssvampen. Många förknippar dock en ren känsla med en torr stramhet som man får efter en löddrande rengöring med tensider vilket inte alls är bra för din hud. Huden ska kännas elastisk och fräsch efter rengöring inte torr och stram.

 

Kan jag använda rengöringsolja även om jag har acne och finnar?

Många människor med acne och finnar använder OCM eftersom det är en så skonsam rengöringsmetod samtidigt som den balanserar huden. Uttorkande rengöringar med tensider triggar ökad talgproduktion medan en rengöringsolja hjälper talgproduktionen att balanseras vilket ofta resulterar i en en hud med mindre utbrott och inflammation.

 

Vill du läsa mer om acne kan du klicka här, mer information om hur andra upplever OCM för acne kan du hitta genom att söka på internet.

 

Jag har torr hud, kan jag använda OCM?

Ja OCM passar jättebra för en torr hud. OCM är skonsammare för en torr hud än vanliga löddrande rengöringar. Om du däremot upplever att oljan lösgör för mycket fett från huden, massera mindre och var mer noggrann med ansiktsvattnet. Du kan också prova att ta bort rengöringsoljan med en bomullsrondell istället för svamp.

 

När jag börjar med OCM kan jag starta en utrensningsprocess i huden?

Ja det kan det bli. Det är väldigt individuellt hur just din hud beter sig. En del kan uppleva en försämring i början med mer finnar och plitor, andra kan känna sig mer torra och många känner sig superbra direkt. Man bör ge en ny metod 4 veckor innan man utvärderar, så håll ut. Om du skulle bli fetare i huden med mer plitor kan du prova att rengöra mer noga och massera mer innan du tvättar med svampen. Du kan också prova att badda finnar med ÄVC-blandning (1 del äppelcidervinäger + 10 delar vatten). Blir du torr kan du följa råden ovan under frågan om torr hy.

 

Varför använder inte Organics by Sara ricinolja i sina rengöringsoljor?

De har valt bort ricinolja eftersom den rengör lite för effektivt och löser upp för mycket av vårt skyddande fettsyramantel. Det skyddande lagret på huden behövs och Orcanics by Sara anser att huden blir för uttorkad av ricinolja. Därför använder de istället olivolja, sesamolja och tistelolja.

 

Kan olja täppa igen mina badrumsrör om jag använder det varje dag?

Olja kan såklart klogga igen rören men man behöver då komma upp i ganska stor mängd olja för att det ska ske. I förebyggande syfte kan man någon gång i månaden göra en rensning. Blanda bikarbonat  och vinäger och låt det fräsa i avloppet i handfatet. Häll sedan på kokhett vatten. Ett naturligt och miljövänligt sätt att rensa rören på vilket också fungerar bra på hårrester och annat skräp som kan hamna i rören.

 

Hur ska man använda rengöringsoljan för att få bäst effekt?

Titta gärna på Organics by Sara`s youtube klipp för att se hur de rengör ansiktet med olja.

 

Vad använder jag efter en OCM rengöring? Behöver jag smörja in mig?

OCM står för själva rengöringsrutinen som är steg 1 i en 3-stegsrutin. Efter man gjort rent ansiktet återfuktar man och smörjer in huden. 

 
  • Steg 1 - rengör ansiktet med rengöringsolja och tvätta bort oljan med svamp.
  • Steg 2 - Spraya ansiktet med ansiktsvatten.
  • Steg 3 - Smörj in ansiktet med ansiktsolja och/eller antioxidant serumet.
 

Du kan läsa mer om vilka produkter som passar dig i detta inlägg.


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Otillgänglig

Utsåld