Naturligt.se är nu stolta medlemmar i RekoKollen!

RekoKollen granskar produkter efter hårda kriterier med syfte att göra det enklare att hitta produkter med färre kemikalier och mer äkta innehåll. Du kan läsa mer om kriterierna här: https://www.rekokollen.se/kriterier/ och här finns info om hur du laddar ner appen: https://www.rekokollen.se/ladda-ner-appen/

Rekoappen är en contentplattform med fokus på naturlig hälsa och hållbar livsstil och med fina erbjudanden :)

Vi är väldigt stolta att ingå i denna skara fina medlemmar!

 

Letar du också alltid efter mer kvalitativa och enkla ingredienser på produktetiketten? Då har du hittat rätt! Alla produkter som är listade i appen är fria från förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, tensider, konserveringsmedel, sötningsmedel osv.

 

För mig är det en självklarhet att hud-, och kroppsvårdsprodukter är tillverkade med bara sådana råvaror som är absolut nödvändiga. Just därför skapade jag appen RekoKollen - Reko produkter helt enkelt. Appen är helt gratis både att ladda ner och att använda.

 

Om RekoKollen

Carina Lagerstedt NilssonSom konsument söker jag alltid efter kvalitativa och enkla ingredienser på produktetiketten och jag funderar ofta på varför vi tillverkar fler och fler kemikalier. Med RekoKollen vill jag inspirera till en värld med färre kemikalier och istället rikta strålkastaren mot produkter som har ett mer äkta innehåll - Reko produkter helt enkelt.

Jag älskar det enkla och genuina och därför är det självklart för mig att hud-, och kroppsvårdsprodukter är tillverkade med bara sådana råvaror som är absolut nödvändiga. I min värld betyder det att tvålen, deodoranten, tandkrämen, fotsalvan, ansiktskrämen eller städ-, och rengöringsmedlet inte innehåller industriellt producerade emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, tensider eller sötningsmedel. Jag älskar ordet kemikaliebanta!

Alla produkter som är listade i RekoKollen är därför granskade utifrån kriterier som prioriterar färre kemikalier och mer genuina ingredienser - kriterier som jag själv saknade för det här produktområdet.

RekoKollen:

  • underlättar för konsumenter att hitta produkter med ett mer äkta innehåll
  • gynnar de tillverkare som skapar produkter med ett genuint och äkta innehåll
  • gynnar de företag som producerar råvaror på ett naturligt och äkta vis
  • lyfter fram produkter med minimalt processade ingredienser

Så här använder du appen: 

  • Ladda ner appen
  • Klicka på fliken "Välj varuslag"
  • Välj produktområde
  • Välj typ av produkt
  • Välj sedan tillverkare

Då ser du om just din produkt är med i RekoKollen eller inte. Finns produkten med så betyder det att den är innehållsgranskad enligt RekoKollens kriterier. Svårare än så är det inte.

Om varumärket eller produkten inte finns med då?

Saknar du någon produkt eller ett varumärke så kan det helt enkelt bero på att jag inte hunnit gå igenom innehållet eller att jag inte har haft kontakt med produkttillverkaren. Har du tips på produkter som du tycker har en given plats i RekoKollen eller om du har några frågor kring appen och dess innehåll i allmänhet så kan du kontakta mig på kontakt@rekokollen.se. Eller kanske är det så att du bara vill ge mig lite feedback? Det tar jag tacksamt emot 

Annat bra att veta

  • Under rubriken Konsument får du veta mer om vad som gäller vid marknadsföring av hudvårdsprodukter.

Vill du synas i RekoKollen och visa för omvärlden att du och dina medarbetare sätter värde på det som är mer äkta? Ja, då hittar du olika annonseringsalternativ här. Annars finns ju alternativet att bli min Rekopartner.

Kom ihåg att dela med dig och berätta för dina nära och kära och vänner och bekanta om RekoKollen.

Carina Lagerstedt Nilsson


Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Sale

Otillgänglig

Utsåld